Beneficis Sol

10 Beneficis del sol que desconeixes

Fa calor, en moments del dia inclús, massa calor. Has passat l’any desitjant que arribi l’estiu i ara que ja el tens, demanes menys xafogor, poder dormir millor, núvols. Aire fresc. Però el sol apreta, és el que ha de fer. Així que et poses el banyador, les xancletes un xic descolorides pel sol, una samarreta clara i camines o agafes el cotxe, el que faci falta, per anar a la platja o la piscina, algun lloc en el què et puguis remullar i cridar “ara sí!”. I si ho fas al nord de la Costa Brava, aquest “ara sí” encara el cridaràs més fort.

I inevitablement, et toca el sol de valent i aleshores et ve una veu al cap, possiblement la de la teva mare o la d’algun anunci repetitiu de la televisió que et xiuxiueja a cau d’orella “la crema, sobretot no t’oblidis de posar-te la crema que el sol és molt traïdor!”. Remenes per la bossa i la trobes com sempre, al fons de tot, i desitges que no estigui massa empastifada per la calor i te la poses per tot el cos amb una certa recança perquè saps que ho has de fer però que alhora estàs anant contra aquella morenor de pell que tant t’agrada. No t’amoïnis, només cal que busquis la protecció adequada per a la teva pell i aquesta agafarà mica en mica un color més daurat evitant que et cremis i els efectes negatius del sol. Sí, els efectes negatius del sol ja els coneixem de sobres, però saps quants beneficis té estirar-se vint minuts o mitja horeta al sol per al teu organisme? En té molts, per això et recomanem que vigilis amb el sol però que no deixis de prendre’l amb moderació per a gaudir de tots els seus beneficis!

Aquí en van deu!

  • Disminueix la pressió sanguínia.
  • Incrementa la teva resposta immunològica, per tant, enforteix les teves defenses.
  • Disminueix el colesterol de la sang, sí, has escoltat bé, t’ajuda a reduir el colesterol!
  • Millora la teva resposta muscular ja que estimula les terminacions nervioses.
  • Incrementa l’hemoglobina que hi ha en sang.
  • Millora la teva capacitat de treball cardiovascular, per tant, t’ajuda a guanyar resistència.
  • Redueix el risc de contraure infeccions en les vies respiratòries superiors.
  • Millora la respiració en general i especialment en les persones asmàtiques.
  • Ajuda a minvar l’acné i en problemes com la foliculitis o la psoriasis el sol esdevé clau per a ajudar a remetre-les.
  • Promou la síntesi de la vitamina D, per tant, ajuda en la calcificació dels ossos i per tant, a mantenir-los forts.

Així doncs, sempre que sigui amb moderació, no t’oblidis de gaudir durant aquest estiu dels beneficis del sol. Per sort, tenim un clima en el que podem fer-ho, així que aquestes vacances, ja sigui en alguns dels nostres solàriums o bé a la platja o a la piscina del poble, passa-t’ho bé amb els teus amics, neda, riu, fes exercici i cuida del teu cos prenent una estoneta el sol 😉