Fruita

Alimentació i fitness

Som el que mengem? No podem assegurar al cent per cent que sigui així, però sí que per gaudir d’una bona forma física no és suficient, ni ho podrem aconseguir, només entrenant o anant al gimnàs. Caldrà una bona alimentació que acompanyi l’entrenament, una alimentació saludable que a més de prevenir malalties ens proporcionarà energia i bon humor per començar aquests dies tan calorosos d’estiu.

La nostra dieta cal que sigui variada i per tant hem d’incloure tot tipus d’aliments i vitamines com:

  • Aliments com la fruita i la verdura que a més a més de tenir fibra contenen fito nutrients, nutrients que tenen propietats terapèutiques contra l’envelliment, que ajuden a l’estimulació de la circulació sanguínia de venes, i fins i tot influeixen a l’estat d’ànim.
  • Els greixos intel·ligents alimenten les nostres cèl·lules i nodreixen el cervell, amb omega 3 i omega 6. A més a més, afavoreixen a la creació de mielina. Podem torbar aquest tipus de greixos al peix blau, les nous i algues marines. Les llavors de sèsam, la civada i els cereals integrals ens aportaran omega 6.
  • També inclourem lactis com el iogurt que substitueixin la llet de vaca, ja que aquesta no és gaire digestiva. El iogurt, tot i ser un derivat de la llet, és molt més assimilable gràcies al procés de fermentació i a la transformació de la lactosa en àcid làctic, molt beneficiós per repoblar la flora bacteriana intestinal.
  • Proteïnes de la carn amb mesura, dues o tres vegades a la setmana com a molt que ens aportin només les proteïnes necessàries. I d’altres aliments molt proteics com el peix, els ous i els fruits secs.
  • Els cereals integrals i les llavors que aportin calci, magnesi i vitamines del grup B, totes substàncies vitals per a la salut mental.
  • I per últim, cal evitar la sal i el sucre, sobretot si és processat així que una bona alternativa és comprar a mercats o botigues que ofereixin aliments ecològics i bio.

D’aquesta manera gaudirem d’una bona forma física i salut per gaudir del bon temps.